woensdag, 5. oktober 2016 - 16:33 Update: 10-10-2016 18:23

Politie zoekt onder pand in Cuijk naar lichamen 27 jaar vermist echtpaar

Politie zoekt onder pand in Cuijk naar lichamen 27 jaar vermist echtpaar
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Cuijk

In het Brabantse Cuijk is de politie al sinds afgelopen maandag in en rond een pand aan de Haagsestraat bezig met een uitgebreid onderzoek naar de lichamen van het echtpaar Kelders, dat al 27 jaar vermist wordt. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Kapsalon

Het echtpaar woonde destijds op het perceel, waar nu een kapsalon staat, dat nu doorzocht wordt. De politie maakt bij het onderzoek gebruik van speciale apparatuur. Ook vinden er graafwerkzaamheden plaats.

Eerder onderzoek

Het onderzoek naar de vermissing van het echtpaar leverde in 1989 geen resultaat op. Er is sinds september 1989 geen enkel levensteken meer vernomen van het tweetal. Onlangs werd het dossier van deze vermissing door het Cold Case Team van de politie Oost-Brabant opnieuw tegen het licht gehouden. 

Daaruit kwamen aanwijzingen naar voren dat er bij deze vermissing mogelijk sprake is van een misdrijf en dat de lichamen van het echtpaar mogelijk op het terrein verborgen zijn.

Volop bezig

Het onderzoek is op dit moment nog volop gaande. De politie gaat daarbij uiterst zorgvuldig te werk en houdt er rekening mee dat de werkzaamheden nog een groot deel van de week in beslag gaan nemen.