vrijdag, 7. oktober 2016 - 20:01 Update: 08-10-2016 10:30

Pokémon weg uit beschermd natuurgebied Kijkduin en langs spoor

Geen Pokémon meer in Kijkduin en langs het spoor
Foto: fbf
Den Haag

Binnenkort haalt Niantic-Labs, de maker van Pokémon-Go, de Pokémon uit het beschermde natuurgebied in de duinen van Kijkduin. De virtuele wezentjes die op en rond spoorwegen geplaatst zijn, zullen ook weggehaald worden.

De gemeente Den Haag en spoorbeheerder ProRail hebben die toezegging gekregen, zo maakten ze vrijdag bekend. Dit meldt Trouw vrijdag. Daarnaast gaat Niantic onderzoeken of de Pokémon 's nachts kunnen worden uitgezet. Het spel Pokémon-Go leidt al vanaf het begin tot overlast en zelfs tot gevaarlijke situaties langs het spoor en in Kijkduin.

Niantic zal de veranderingen op korte termijn doorvoeren. Om de Pokémon 's nachts uit te zetten (bewoners hebben last van Pokémonjagers) is technisch nog niet mogelijk, maar Niantic zegt dat daaraan wordt gewerkt. De makers van de virtuele wezentjes bieden ook hun excuses aan de gemeente Den Haag aan.

Vanwege de Pokémon had de gemeente Den Haag een kort geding aangespannen tegen Niantic, maar dat gaat voorlopig niet door. Als Niantic doet wat ze heeft beleoofd, zal de gemeente de zaak helemaal intrekken. ProRail is blij dat de Pokémon snel van de locaties langs het spoor zullen worden verwijderd. ProRail in de krant: 'Je moet er toch niet aan denken dat ongelukken gebeuren tijdens de zoektocht naar deze digitale poppetjes?'