donderdag, 13. oktober 2016 - 14:42 Update: 14-10-2016 9:02

Schrijver Erich von Däniken: 'Aliëns houden ons in de gaten en komen binnen 20 jaar naar de aarde'

Schrijver Erich von Däniken: 'Aliëns zoeken contact en komen naar de aarde'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Londen

De bekende schrijver Erich von Däniken (82) die inmiddels al 75 miljoen boeken heeft verkocht en met het boek 'Waren de goden kosmonauten?' een bestseller scoorde, zegt in een interview met de Britse krant The Sun dat 'aliëns ons in de gaten houden en binnen 20 jaar naar de aarde komen', aldus de Britse krant.

Zijn boek 'Waren de goden kosmonauten?' werd gepubliceerd in 1968, maar de schrijver stelt dat er nu inmiddels nog meer bewijs is voor zijn theorie. In het interview zegt hij: 'Als ze verschijnen, zal dat op tv of in een voetbalstadion zijn. Ik denk dat we op dit moment in de gaten worden gehouden. Ik heb gesprekken gehad met zeer intelligente mensen, die te horen hebben gekregen dat UFO’s echt bestaan en dat de situatie hier op aarde nauwgezet wordt gevolgd.' Volgens Van Däniken laten de graancirkels al zien dat er iemand probeert contact met ons op te nemen, zonder ons al te veel te willen laten schrikken. Over deze zaken zouden we eens na moeten denken, aldus de schrijver.

Van Däniken tegen The Sun: 'We moeten dat in overweging nemen zodat we niet geschokt zullen zijn. Het zal goed zijn voor de mensheid. We zullen leren om in vrede met elkaar samen te leven.' En verder zegt hij: 'Wij mensen hebben een psychologisch probleem. We zien aardbewoners als het allerbelangrijkste in het universum. We willen het bestaan van buitenaardsen niet accepteren omdat ze een einde zullen maken aan onze uniekheid. En daarom proberen we te ontkennen dat ze bestaan.'

De schrijver denkt dat buitenaardsen ons al eerder bezocht hebben en onze voouuders hebben beloofd te zullen terugkeren. Science fiction films dragen er  volgen hem toe bij, dat we meer gaan openstaan en ons zelf vragen gaan stellen over andere levensvormen. In het boek Waren de goden kosmonauten? – waar de Hollywoodfilim Prometheus op is gebaseerd – speculeert Von Däniken dat bouwwerken zoals Stonehenge en de piramides zijn achtergelaten door aliens die duizenden jaren geleden de aarde bezochten.

Bron: https://www.thesun.co.uk/news/1964070/aliens-are-watching-us-and-could-a...