maandag, 17. oktober 2016 - 17:25 Update: 17-10-2016 17:30

Grote opslagplaatsen voor grondstoffen harddrugs ontdekt door politie

Grote opslagplaatsen voor grondstoffen harddrugs ontdekt door politie
Foto: Politie
Uden/Zeeland

De politie heeft in Noord-Brabant maandag op twee plaatsen een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van harddrugs, ketels en een hennepkwekerij aangetroffen. Dit meldt de politie maandag.

'De Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie was vele uren bezig de aangetroffen spullen op beide locaties in Uden en Zeeland op te ruimen', aldus de politie.

De politie startte een onderzoek in loodsen op agrarische percelen aan de Graspeel in Zeeland en aan de Canadasweg in Uden, nadat informatie was ontvangen dat daar mogelijk drugs of grondstoffen daarvoor zouden liggen. Dit bleek inderdaad het geval. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de betreffende opslaglocaties. De vraag of er een verband bestaat tussen de beide locaties maakt deel uit van dat onderzoek. Er werd nog niemand aangehouden.

Grote hoeveelheden grondstoffen en ketels

In de loods in Zeeland vonden agenten een groot aantal vaten met waarschijnlijk grondstoffen voor of afvalstoffen van de productie van synthetische drugs. Het gaat bij elkaar vermoedelijk om enkele tienduizenden liters. Daarbij stonden ook nog enkele pallets waarop vaten met chemicaliën stonden. 

Verder werden enkele gasflessen aangetroffen. Op dezelfde locatie vond de politie ook een hennepkwekerij met ruim honderd planten. In de loods in Uden trof de politie verschillende ketels aan die vermoedelijk bestemd waren voor een nog op te zetten drugslaboratorium. Daar stonden ook een aantal vaten met grondstoffen bij.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: