donderdag, 20. oktober 2016 - 12:57 Update: 20-10-2016 15:27

Zangeres Mieke Telkamp (82) overleden

Zangeres Mieke Telkamp op 82-jarige leeftijd overleden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zeist

Mieke Telkamp is in haar woonplaats Zeist in de nacht van woensdag op donderdag op 82-jarige leeftijd overleden. Dit heeft haar familie donderdag bekendgemaakt.

Mieke Telkamp, die eigenlijk Maria Berendina Johanna Telgenkamp heette, werd op 14 juni 1934 in Oldenzaal geboren en werd in Nederland en Duitsland bekend als zangeres. 

'Waarheen, waarvoor'

Grote bekendheid kreeg zij tijdens haar comeback in 1971 met het nummer 'Waarheen, waarvoor'. Het nummer zou daarna nog jarenlang in de Toptien staan van meest gedraaide nummers tijdens uitvaartdiensten. 

Eind jaren 60 trok ze zich op doktersadvies terug uit de showbusiness. Maar begin jaren 70 besloot ze om haar carrière nieuw leven in te blazen. Ze trad echter niet meer op in het land en beperkte het zingen tot platen-, radio- en televisiestudio's.

Amazing Grace

Na Telkamps terugkeer in de muziekwereld behaalde ze het grootste succes uit haar carrière. Ze ontving in 1971 haar eerste gouden plaat voor Waarheen, waarvoor, een nummer in de originele Nederlandse tekst van Karel Hille, geschreven op de melodie van Amazing Grace. Ze nam Waarheen, waarvoor samen met de Hi-Five onder leiding van Harry de Groot op naar een idee van Frank Jansen, die ook de productie deed.

Categorie:
Provincie: