vrijdag, 28. oktober 2016 - 10:08 Update: 28-10-2016 10:12

VVD Amsterdam wil barbecueverbod in Vondelpark

VVD Amsterdam wil barbecueverbod in Vondelpark
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Als het aan de Amsterdamse VVD ligt, is het afgelopen met het Barbecueën in het Vondelpark. Volgens de partij houdt de gemeente met een verbod een hoop centen in de zak.

Barbecueën in het Vondelpark moet definitief worden verboden, zegt VVD-bestuurscommissielid in stadsdeel Zuid Daan Wijnants. “Gezien de toegenomen drukte in de stad en de flinke handhavingskosten van de huidige barbecuesituatie kan deze capaciteit elders beter worden ingezet. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een barbecueverbod het beste resultaat voor park, bezoekers, omwonenden en handhaving heeft”, aldus Wijnants.

Barbecueverbod is ruim €300.000 goedkoper

Over een barbecueverbod in het Vondelpark wordt al langer gesproken. Nu blijkt dat de huidige situatie bijna een half miljoen aan kosten met zich meebrengt. Een barbecueverbod is ruim €300.000 goedkoper. Ook VVD-fractievoorzitter in Zuid Ronnie Eisenmann ziet de voordelen van een barbecueverbod: “De uitgespaarde handhavingscapaciteit is hard nodig om de inwoners van stadsdeel Zuid en Amsterdam op andere drukke plekken te ontlasten, bijvoorbeeld in De Pijp. Bovendien blijft met een barbecueverbod het monumentale karakter van het Vondelpark beter beschermd en kan het park beter worden gebruikt door andere groepen bezoekers.” Het nieuwe onderzoek wordt op 9 november in de bestuurscommissie besproken. De VVD hoopt dat Amsterdammers daar hun stem komen laten horen.  

Categorie:
Provincie: