dinsdag, 1. november 2016 - 21:20 Update: 02-11-2016 8:47

Gevonden muts met Sox-logo mogelijk van daders Posbankmoord

Muts met Sox-logo mogelijk van daders Posbankmoord
Foto: Politie
Erp

Een coldcase team van de politie onderzoekt momenteel de moord op Alex Wiegmink in januari 2003. 'Daarbij zoeken de rechercheurs onder meer naar twee mannen die door de fietser bij de parkeerplaats op de Posbank waren gezien', meldt de politie dinsdagavond in het TV-programma opsoring Verzocht.

Van dit tweetal was er toen één ongeveer 40 jaar oud en nu dus een vijftiger. Hij had toen een redelijk stevig postuur en was kalend of droeg kort haar. De ander had mogelijk een Zuid-Europees uiterlijk, een normale haardos en was slanker. Ook was op de Posbank meerdere malen een blauwe Audi 80 gezien. Deze wagen kan bij de daders horen. Er is nog altijd een beloning van 20.000 euro voor de tip die de zaak oplost.

Muts met Sox-logo

In de buurt van de uitgebrande Opel stationcar van Wiegmink in Erp werd in een vuilnisbak een mutsje gevonden. Mogelijk is deze van één van de daders. Het is een zwarte muts met een wit Sox-logo. Op de muts is onder meer een hondenhaar gevonden. Het kan zijn dat de drager van de muts destijds een hond had. Mogelijk dat op de combinatie van een blauwe Audi 80, een soortgelijke zwarte muts en een hond mensen aan het denken zetten. 

Groene Opel in Erp 

Meerdere mensen zagen op 20 januari 2003 de groene Opel van Wiegmink in de omgeving van Erp, al vanaf 18.00 uur. Rond 20.30 uur werd deze auto in brand gestoken. De politie wil graag weten of mensen de groene Opel en/of de blauwe Audi tussen 18.00 uur en 20.30 uur in de omgeving van Erp hebben gezien. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: