dinsdag, 1. november 2016 - 22:46 Update: 02-11-2016 12:53

Verwarde man (51) klimt boven op boog Waalbrug Nijmegen

Verwarde man klimt boven op boog Waalbrug Nijmegen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijmegen

Dinsdagavond is een 51-jarige verwarde man op één van de twee bogen van de Waalbrug in Nijmegen geklommen. Dit meldt de politie dinsdagavond.

Rond 21.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd toen er meldingen binnenkwamen dat er zich een man op één van de bogen van de Waalbrug bevond. Er werd groot opgeschaald waarbij de brandweer onder meer met een hoogwerker en een blusboot ter plaatse kwam. Ook de politie was ter plaatse evenals een ambulance. 

Kort na de melding werd besloten het verkeer aan de Nijmeegse en de Lentse kant stil te zetten. Alle hulpdiensten werden gealarmeerd. Nadat de man weer veilig beneden was werd de Waalbrug weer vrijgegeven.

Ingepraat op man

Even na 22.00 uur kwam de man, nadat de politie op hem had ingepraat, op eigen kracht weer naar beneden. De man bleek verward te zijn en is door de crisisdienst beoordeeld. De brug werd vervolgens weer vrijgegeven. 

Crisisdienst

De crisisdienst heeft gisterenavond met de man gesproken maar kon nog geen goed oordeel vormen over de toestand van de man. Vandaag zal door hen opnieuw met de man gesproken gaan worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):