woensdag, 2. november 2016 - 19:08 Update: 03-11-2016 9:16

Doorbraak in Posbankmoord, twee aanhoudingen

Alex Wiegmink door kogel om het leven gekomen
Rheden

Er is een doorbraak in het onderzoek naar de dood van 44-jarige Alex Wiegmink. Volgens de politie zijn er twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Wiegmink. Dit werd bekend gemaakt tijdens een persconferentie

Aart Garssen, hoofd dienst regionale recherche in Oost-Nederland, liet weten dat één van de verdachte zichzelf heeft gemeld bij de politie. Op basis van zijn verklaring is een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om twee mannen, een 55-jarige man uit Boekel en een 43-jarige man uit Veghel.

Op 20 januari 2003 kwam Wiegmink niet thuis nadat hij was wezen hardlopen op de Posbank in Rheden. Later op de avond werd zijn groene Opel Omega van de schilder uitgebrand terug gevonden in de bossen van het Brabantse Erp. In de auto werd het stoffelijk overschot van Wiegmink aangetroffen.

Wiegmink omgebracht met vuurwapen

Na 13 jaar heeft een coldcase-team van de politie de moord op Wiegmink opnieuw onder de loep genomen. Hier is tevens gebruikt gemaakt van nieuwe opsporingstechnieken. Hieruit kwam naar voren dat Wiegmink door een vuurwapen om het leven is gebracht.

Opsporing Verzocht

In Opsporing Verzocht werd opnieuw aandacht besteed aan de moord op Wiegmink. De politie liet weten haar aandacht meer te vestigen op de plaats waar de uitgebrande auto van Wiegmink werd aangetroffen. Nabij de uitgebrande auto werd een muts gevonden waarin twee, vermoedelijke, kijkgaten in gemaakt waren. Ook is er een mengprofiel DNA en een hondenhaar aangetroffen op de muts. De politie gaat er vanuit dat de plaats waar de auto uitgebrand werd gevonden bekend was bij de daders. Ook een blauwe Audi 80 werd in verband gebracht met de moord op Wiegmink. 

Met de twee aanhoudingen hoopt de politie de 13 jaar oude moord op te lossen. 

 

Categorie:
Provincie: