dinsdag, 8. november 2016 - 12:31 Update: 08-11-2016 12:33

Gemeente Amsterdam sluit rijwielhandel om gestolen fietsen

Foto van fietsen in winkel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vandaag, 8 november 2016, is op last van burgemeester Van der Laan Rijwielhandel Oud West aan de Frederik Hendrikstraat gesloten in verband met heling. De sluiting voor onbepaalde tijd is op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening.

Vorig jaar was het voor het eerst dat in Amsterdam een fietsenwinkel op deze manier werd aangepakt voor het doorverkopen van gestolen fietsen. Dezelfde fietsenwinkel werd toen voor één maand gesloten.  
 
Uit de bestuurlijke rapportage van de politie blijkt dat er acht fietsen in de winkel zijn aangetroffen waarvan het aannemelijk is dat ze van diefstal afkomstig zijn. Nadat de politie verschillende signalen had ontvangen dat er mogelijk wederom sprake zou zijn van heling vanuit deze fietsenzaak is de politie een onderzoek gestart. Uit een controle op 31 augustus 2016 blijkt dat er verschillende fietsen zijn aangetroffen waarbij de originele framenummerstickers zijn verwijderd en daarvoor in de plaats waren valse merkstickers aangebracht of framenummers waren opzettelijk onleesbaar gemaakt. Ook buiten de winkel heeft de politie fietsen van Rijwielhandel Oud West aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. Daarnaast werd het opkoopregister niet goed bijgehouden, waardoor de herkomst van de fietsen niet goed te controleren is.

De foto bij dit artikel is ter illustratie en heeft dus niks te maken met de diefstallen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: