zaterdag, 12. november 2016 - 20:34 Update: 13-11-2016 10:40

'Vermeend brein achter aanslagen in Parijs en Brussel zegt onschuldig te zijn'

'Vermeend brein achter aanslagen in Parijs en Brussel zegt onschuldig te zijn'
Foto: Screenshot Youtube
Brussel

De 32-jarige man die het brein zou zijn achter de terroristische aanslagen in Parijs en Brussel stelt dat hij volstrekt onschuldig is.

Het gaat om de Belg Oussama Atar, die dit recent in een brief aan zijn moeder schreef. Dit meldt de Belgische krant La Dernière Heure. Oussama Atar ging voorheen schuil onder de naam Abou Ahmad. In de brief legt hij uit dat hij onder andere op de vlucht is geslagen voor justitie, omdat hij dreigde te worden opgesloten vanwege een reis naar Irak. Hij zou niet op de vlucht zijn geslagen omdat hij iets te maken zou hebben met de bloedige aanslag in Parijs en Brussel op respectievelijk 13 november 2015 en 22 maart 2016. Via tussenpersonen en een van zijn zussen wist Atar de brief aan zijn moeder te versturen.

Oussama Atar is een neef van twee daders van de aanslagen, de broers Khalid en Ibrahim Bakraoui, die als zelfmoordterroristen omkwamen. Tegen de Franse krant Le Monde had Atar al eerder gezegd dat er leugens over hem werden geschreven en dat hij niet het brein achter de aanslagen was en ook niet wist wat Khalid en Brahim van plan waren.

Lees alles over:
Categorie: