donderdag, 17. november 2016 - 17:24 Update: 17-11-2016 22:56

Avondspits goed voor 500 km file

Nu al zeer druk op de wegen door herfstweer
Foto: fbf
Utrecht

De avondspits van donderdag 17 november komt de derde plaats van de druksten spitsen van dit jaar.

De VerkeersInformatieDienst (VID) laat weten dat er op het drukste moment bijna 500 km file stond. Duidelijk was wel dat het al heel vroeg druk werd. eel mensen hebben de waarschuwingen gevolgd en zijn eerder van huis vertrokken. Op veel representatieve Randstadwegen zagen we tussen 15:00 en 16:00 uur bijna 10% méér verkeer in vergelijkingen met eerdere donderdagen in november, aldus de dienst.

Het KNMI had code geel afgegeven voor zware buien en zware windstoten. De VID verwachtte daarom donderdag een zeer drukke avondspits. Naast de zware buien verwachtte het KNMI ook forse windstoten tijdens de avondspits en dat is volgens de VID funest voor de doorstroming van het verkeer.

''Het zicht is dan erg slecht waardoor automobilisten veel afstand houden. Hierdoor lopen de files flink op. De timing van de regen is cruciaal voor het verloop van de spits: valt de regen later dan loopt de spits niet uit de hand. Als wind en buien samenvallen met de avondspits wordt dit de drukste spits van het jaar.''

Code geel

Het KNMI heeft inmiddels een waarschuwing uitgegeven met code geel voor het verwachte weer. Vanavond is er in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten tot ongeveer 90 km/u aan zee, landinwaarts tot ongeveer 75 km/u. Tevens is er vanavond in alle kustgebieden kans op onweer en korrelhagel.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):