zaterdag, 19. november 2016 - 11:44 Update: 19-11-2016 11:48

Helmondse houdt alligator in woonwijk

Helmondse houdt alligator in woonwijk
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Helmond

In een Helmondse woonwijk huist sinds anderhalfjaar een heuse Amerikaanse alligator. Het reptiel verblijft in een omgebouwde garage van een woning samen met zijn verzorger Happer, die zijn verhaal anoniem doet tegenover het Eindhovens Dagblad.

Het beest, met een lengte van 1.10 meter, leeft in een speciaal gebouwd verblijf. Het verblijf, met een verzakte steiger en waterbak van 20 vierkante meter, lijkt een replica van een stukje moerassig Florida.

In de krant zegt het baasje: ''Er bestaat geen mooier dier dan de krokodil. Ik vermaakt mij door uren naar Happer te kijken via een cameraverbinding.'' Er is volgens Happer geen ander dier dat zo dicht bij de dinosaurussen staat.

De buren en straatgenoten weten dat hij een alligator in huis heeft. Het bouwen van het roofdieronderkomen trok destijds nogal wat bekijks. Maar gezien de alligator niet kan ontsnappen nemen de buren de hobby van Happer voor lief.

Maar niet iedereen is zo positief als de buren. "Mensen reageren vooral online negatief. Ze redeneren dat de dieren uit het wild zijn weggerukt en dus niet gehouden mogen worden als huisdier." Maar Happer komt uit een dierentuin in Denemarken. "Ze is nooit wild geweest. Als ik haar loslaat, is ze binnen twee dagen dood."

Categorie:
Provincie: