vrijdag, 2. december 2016 - 15:03 Update: 02-12-2016 15:07

Voormalig basketbalcoach uit Mijdrecht vervolgd voor ontucht met jongens

Voormalig basketbalcoach uit Mijdrecht vervolgd voor ontucht met jongens
Foto: Archief EHF
Mijdrecht

Vrijdag heeft een 49-jarige man uit Mijdrecht zich voor de rechtbank Midden-Nederland moeten verantwoorden voor een aantal zedenmisdrijven. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

'Ontucht met jongens'

Het OM verdenkt de man ervan in 2001 en 2002 met vier jongens in de leeftijd van twaalf tot zeventien jaar ontucht te hebben gepleegd. De verdachte was in die tijd coach van de slachtoffers bij een basketbalvereniging in Mijdrecht. Het misbruik vond plaats in de woning van de verdachte in Mijdrecht. Behalve voor deze feiten wordt de man ook vervolgd voor een aanranding in 2013 van een toen 17-jarige jongen.

Vijf misbruikslachttoffers

De man is eind februari aangehouden na een aangifte door een van de slachtoffers en zit sindsdien in voorarrest. Uitgebreid onderzoek leidde in totaal tot de vijf slachtoffers van fysiek misbruik. Er zijn geen aanwijzingen dat de verdachte bij andere basketbalverenigingen waar hij actief was slachtoffers heeft gemaakt. 

Webcamseks met minderjarigen

Het OM verdenkt de verdachte ook van ontucht via internet met dertien Nederlandse minderjarige jongens in de periode tussen 2012 en 2014. Door zich voor te doen als een vrouwelijke leeftijdsgenoot heeft de man de slachtoffers er toe verleid seksuele handelingen voor de webcam te verrichten. Omdat hij een aantal van deze chatsessies heeft opgeslagen, wordt hem ook het vervaardigen van kinderporno ten laste gelegd.     

De gegevens van chatsessies met tien vermoedelijk Belgische jongens zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de Belgische politie en justitie. Vrijdag zijn tijdens de eerste zittingsdag de feiten behandeld. Tijdens de tweede zittingsdag op dinsdag 6 december zal de officier van justitie naar verwachting met een strafeis tegen de verdachte komen.

Categorie:
Provincie: