donderdag, 5. januari 2017 - 9:42 Update: 05-01-2017 11:27

Vermoedelijke schutter dodelijk schietincident Ten Katestraat aangehouden in Parijs

Foto van forensisch en recherche onderzoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De recherche heeft na zeer intensief onderzoek een 33-jarige Amsterdammer aangehouden in het onderzoek naar het dodelijke schietincident aan de Ten Katestraat op 11 november 2016. De 18-jarige Naoufal Mohammadi kwam daarbij om het leven.

Naoufal Mohammadi was die avond als bezoeker in een shisha lounge aan de Ten Katestraat toen twee mannen daar rond 18.30 uur een geschil met elkaar kregen. De twee ruziënde mannen zijn naar buiten gegaan en even verderop in de straat ontaardde dit in een vechtpartij tussen in ieder geval drie mannen. Bezoekers uit de shisha lounge, waaronder Naoufal, zijn buiten poolshoogte gaan nemen bij de ruzie. Op enig moment is er geschoten en daarbij is Naoufal onbedoeld geraakt. Hij is in de shisha lounge gereanimeerd, maar in het ziekenhuis overleden. Twee andere mannen die betrokken waren bij de ruzie op straat raakten lichtgewond door schoten.

De aangehouden Amsterdammer wordt ervan verdacht dat hij heeft geschoten. Hij is vorige week aangehouden in Parijs en is inmiddels overgebracht naar de Amsterdamse politie. Na zijn aanhouding hebben er twee zoekingen plaatsgevonden in een woning in Amsterdam-Zuidoost en een woning in Zaandijk. In Zaandijk werd een kilo cocaïne, een vuurwapen en 10.000 euro aan contant geld aangetroffen. In verband met deze vondst is een 46-jarige man uit Zaandijk aangehouden. Hij zit nog vast. Het aangetroffen vuurwapen is niet gebruikt in de Ten Katestraat.

Eerdere aanhoudingen

Op de avond van het schietincident heeft de politie meerdere verdachten aangehouden. Dat ging om de bestuurder van een auto die mogelijk zou zijn weggereden vanaf de Ten Katestraat en de twee mannen die lichtgewond raakten. De bestuurder van de auto bleek niets met het incident te maken te hebben. Alle drie werden na verhoor heengezonden. De 33-jarige Amsterdammer wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):