maandag, 9. januari 2017 - 11:38 Update: 09-01-2017 11:48

Bewoner aangehouden na woningbrand, huisdieren overleden

Bewoner aangehouden na woningbrand, huisdieren overleden
Foto: MV
Breda

Een verwarde 40-jarige Bredanaar is zondag 8 januari 2016 omstreeks 22.35 uur aangehouden nadat in zijn woning aan de Joris Nempestraat brand was ontstaan.

De verdachte stond op het moment dat de hulpdiensten arriveerden met twee messen te zwaaien voor zijn huis. De politie vermoedt dat hij zelf de brand heeft aangestoken. Hij is vastgezet en wordt vandaag beoordeeld door de GGZ.

Huisdieren overleden

Een buurtbewoner verklaarde dat de verdachte voorafgaande aan de brand luid tekeer ging in zijn woning. Toen de brand gaande was, kwam hij naar buiten en riep luidkeels : “Ik steek jullie allemaal kapot”. Hij had op dat moment twee messen in zijn handen. Tegen de brandweerlieden riep de bewoner dat er mensen binnen waren met messen. Dat bleek niet zo te zijn. Wel haalde de brandweer twee honden uit het pand, één buldog was overleden, de andere is met een zuurstofkapje over zijn snuit door de dierenambulance meegenomen en naar de dierenarts gebracht voor onderzoek. In het pand werd ook een dode papegaai aangetroffen. De brandweer heeft de vermoedelijk aangestoken brand geblust, deze is mogelijk in de gang ontstaan. 

Overmeesterd

De 40-jarige bewoner is door politiemensen, waaronder een geleider met hond, overmeesterd en aangehouden. Hij is vaker in aanraking geweest met politie en GGZ omdat hij soms erg verward is en dan dingen ziet die er niet zijn.  

Onderzoek

De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de brand. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek zoeken naar sporen in de woning. . 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: