zaterdag, 4. maart 2017 - 9:06 Update: 04-03-2017 13:13

Identiteit slachtoffer steekpartij Oosterpark Amsterdam nog niet bekend

Man levensgevaarlijk gewond geraakt bij straatroof in Amsterdam
Foto: fbf
Amsterdam

De identiteit van de in het Oosterpark neergestoken man is nog niet bekend. De plaats delict staat bekend als een mannen-ontmoetingsplaats.

De recherche is nog steeds op zoek naar getuigen en is specifiek op zoek naar een man die, in het Engels, met een motorrijder van de politie heeft gesproken.

Deze man, of andere getuigen worden verzocht om telefonisch contact op te nemen met de politie. Indien er mensen zijn die liever hun informatie willen delen met een collega van Roze in Blauw dan kan dat via het telefoonnummer 0881691234.

Levensgevaarlijk gewond bij straatroof

Op vrijdagavond rond negen uur is een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een straatroof in het Oosterpark in Amsterdam. Het slachtoffer is een aantal keren gestoken en was bij aantreffen niet meer aanspreekbaar. Hulpverleners hebben voor het leven van de man moeten vechten. De reanimatie door politie- en brandweerpersoneel werd overgenomen door een trauma-arts en verpleegkundige van het mobiel medisch traumateam. Die kregen het voor elkaar dat het slachtoffer weer een hartslag kreeg.

Onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

Onder politiebegeleiding is de man met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De recherche die direct een onderzoek heeft ingesteld is op zoek naar vermoedelijk vier lichtgetinte verdachten die gezien zouden zijn in de omgeving van het Tropenmuseum. Daarnaast wil de recherche in contact komen met getuigen die iets gezien of gehoord hebben tijdens of na dit zeer ernstige incident.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: