maandag, 13. maart 2017 - 16:10 Update: 13-03-2017 16:46

Bouwvakkers willen eerder kunnen stoppen met werken

 Bouwvakkers willen eerder kunnen stoppen met werken
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

'Bouwvakkers en schilders vrezen dat ze straks met een rollator de steiger op moeten', zo meldt FNV Bouw maandag.

Handtekeningen

Peter Roos, bestuurder FNV Bouwen & Wonen, overhandigde maandagochtend alvast 3.250 handtekeningen voor eerder kunnen stoppen met werken aan John Kerstens, Tweede Kamerlid voor de PvdA. Dit deed hij samen met een groep bouwvakkers. 

De FNV-petitie die oproept eerder stoppen met werken mogelijk te maken,  loopt tot eind april. De vakbond verwacht in de komende tijd nog vele duizenden handtekeningen extra te verzamelen. Roos riep het Kamerlid op om het duidelijke signaal door te geven aan al zijn collega-Kamerleden en om deze tussenstand alvast aan minister Asscher aan te bieden.

Kerstens zet zich in voor de mogelijkheid om eerder stoppen met werken voor mensen in zware beroepen en gaf aan dat hij de oproep van harte ondersteunt. Hij beloofde de petitie te overhandigen aan minister Asscher. 

Groeiend probleem

Het steeds verder opschuiven van de AOW-leeftijd vormt een groeiend probleem voor mensen die weinig verdienen en gemiddeld korter leven en voor de grote groep werkenden die zwaar werk doen. De FNV wil daarom een grondige aanpassing van de AOW. Het belangrijkste is dat mensen met zware beroepen eerder kunnen stoppen met werken. Zij moeten de mogelijkheid hebben om op een fatsoenlijke manier van hun oude dag te genieten.

Categorie:
Provincie: