donderdag, 23. maart 2017 - 19:29 Update: 23-03-2017 20:25

Gemeente de Ronde Venen en Uithoorn vechten om rechten brug

Gemeente de Ronde Venen en Uithoorn vechten om rechten brug
Foto: fbf
Amstelhoek

Het is 'oorlog' tussen de gemeente De Ronde Venen en de gemeente Uithoorn. Wat beide gemeente verbindt, de Prinses Irenebrug, is nu een heuse gemeentelijke soap aan het worden.

Uithoorn wil de brug laten uitkomen in een parkeergarage. Dat betekent dat inwoners van Amstelhoek en De Hoef, die veel gebruikmaken van voorzieningen in Uithoorn, kilometers moeten gaan omrijden. Landbouwverkeer moet zelfs nog verder omrijden zo'n 13 kilometer. Het college van De Ronde Venen vindt dat niet acceptabel.

Op 12 april 2016 heeft gemeente De Ronde Venen, samen met 59 andere personen en instanties, bij Uithoorn bezwaar gemaakt tegen het verkeersbesluit dat een uitwerking is van de plannen. Tien maanden later, op 3 februari 2017, heeft Uithoorn, zonder noemenswaardige onderbouwing en in afwijking van het advies van de Bezwaarschriftencommissie gemeente Uithoorn, alle bezwaren volledig ongegrond verklaard.

De Ronde Venen is zeer teleurgesteld over deze wijze van afdoening van het ingediende bezwaar en heeft daarom besloten beroep aan te tekenen bij de rechtbank Amsterdam. De zeer gebrekkige onderbouwing van het besluit op het bezwaar door Uithoorn, geeft De Ronde Venen het vertrouwen dat zij gehoor zal vinden bij de rechtbank.

De Ronde Venen blijft er voorstander van om gezamenlijk met Uithoorn te zoeken naar mogelijkheden voor een aanvaardbare herinrichting van de oude N201 in het dorpscentrum van Uithoorn. Het is echter aan Uithoorn om hiervoor open te staan. Tot op heden is dat niet gebleken.

Pesten

De gemeente Uithoorn is enige tijd geleden begonnen met pesterijen. Zo is het verkeerslicht van een voetgangersoversteekplaats gelegen voor de brug zo afgesteld dat het verkeer continue voor het rode licht staat te wachten. Dit tot grote ergernis van de automobilisten. 

Categorie:
Provincie: