woensdag, 5. april 2017 - 21:59

Dief dure elektrische bakfietsen hoort 15 maanden cel eisen

Dief dure elektrische bakfietsen hoort 15 maanden cel eisen
Foto: Archief FBF
Den Haag

Dure, elektrische bakfietsen, daarop had een 41-jarige man uit Den Haag het vorige zomer voornamelijk voorzien. Het Openbaar Ministerie eiste woensdag 15 maanden cel waarvan drie voorwaardelijk met aftrek van voorarrest voor diefstal van in totaal vier bakfietsen en een damesfiets in de periode mei tot oktober 2016.

Heling

Ook wordt hij verdacht van heling van een scootmobiel, diefstal van een geluidsinstallatie bij inbraak in een verzorgingstehuis en bezit van een stroomstootwapen. 

Handeltje

De man verkocht de bakfietsen via Marktplaats. In eerste instantie nog onder zijn eigen naam, later veranderde hij deze op advies van zijn vriendin om lastiger traceerbaar te zijn. Bij de politie verklaart hij dat hij alleen maar fietsen opknapt die hij vindt. Maar uit telefoongesprekken blijkt hoe hij de diefstallen voorbereidt en geld ontvangt voor de gestolen bakfietsen. Diefstal leek voor verdachte een dagtaak. 

Veel diefstallen

De officier van justitie houdt er in haar strafeis rekening mee dat het gaat om veel diefstallen. Daarnaast gaat het niet om zomaar fietsen, maar vooral om zeer dure, elektrische bakfietsen en een scootmobiel. De slachtoffers waren daarvan extra afhankelijk.

Categorie:
Tag(s):