zaterdag, 22. april 2017 - 10:33 Update: 25-04-2017 10:39

Crossbaan ''De Kuil' bij IJmuiden deels op de schop om proeftuin Eneco

Crossbaan ''De Kuil' in IJmuiden deels op de schop om proeftuin Eneco
Foto: fbf
Velsen

Motor- en autosportliefhebbers in Noord-Holland kunnen zich opnieuw zorgen gaan maken omtrent hun sport.

Energieleverancier Eneco Wind B.V. heeft onlangs van de gemeente Velsen goedkeuring verkregen voor de bouw van een windmeetkast op de crossbaan aan de Noordersluisweg in Velsen. 

De crossbaan, beter bekend als 'De Kuil', wordt al jaren door menig auto- en motorsportliefhebber gebruikt als ''uitlaatklep''. Het terrein is ongeveer zo'n twee hectare groot, maar daar gaat nu een flink deel van op de schop om plaats te maken voor een proeftuin van Eneco tot grote schrik van de gebruikers.

Gelukkig blijft voorlopig nog ruim 1 hectare voor de liefhebbers bespaard, al wordt het wel dringen geblazen op de zandbulten die nog wel in een gedoogconstructie mogen blijven liggen. Gisteren was een aannemer al bezig met de voorbereiding om ruim baan te maken voor Eneco. Over zo'n twee weken zal men daadwerkelijk beginnen met het bouw klaarmaken van het terrein. 

Motorsportliefhebber Frank van den Berg uit de Ronde Venen maakt zich zorgen over het verdwijnen van banen in Nederland, waaronder nu deels in Velsen/IJmuiden. ''Liefhebbers van auto- en motorsport hebben straks nergens meer een plekje om hun sport cq hobby uit te kunnen voeren. Wat je dan gaat krijgen, is dat er veel meer plekken komen waar illegaal gereden gaat worden.'' Van den Berg vraagt gemeenten eens te durven kijken naar hun beleid. ''Want niet elke Nederlander krijg je in het weekend thuis achter een computer geplakt''.

Categorie:
Provincie: