dinsdag, 30. mei 2017 - 15:52

ANWB verwacht extra drukte door Pinksteren

ANWB verwacht extra drukte door Pinksteren
Foto: Archief EHF
Den Haag

Met het pinksterweekend voor de deur verwacht de ANWB vrijdagmiddag 2 juni extra drukte op de wegen. Veel mensen gaan er voor een korte vakantie tussenuit. Daardoor ontstaan in de loop van de middag files richting de Veluwe, het zuiden en de kust.

De piek ligt vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur. Op maandag tweede pinksterdag wordt het vanaf het middaguur weer dringen op de wegen. De meeste vakantiegangers zijn dan weer onderweg naar huis. Duitse toeristen zorgen voor oponthoud op de A1,  de A12 en de A67.

Drukbezochte evenementen:

Pinkpop Landgraaf, 3-5 juni

Pinksterraces op het circuit Zandvoort, 2-4 juni

Opwekking in Biddinghuizen, 2-5 juni

Vredestein Supercar Sunday op het circuit Assen, 4 juni

Outletstores in Roermond (N280)

De grootste drukte verwacht de toeristenbond in België vrijdagmiddag op de uitvalswegen van Antwerpen en Brussel en zaterdag op de E40 Brussel richting Oostende. In Frankrijk is het vrijdagmiddag en zaterdag druk op de wegen vanuit Parijs richting het westen en zuiden. Met als grootste knelpunt de A7 tussen Lyon en Valence.

In Duitsland loopt het verkeer in het noorden vast rond Hamburg (A1/A7) en in het zuiden op de A7 Würzburg-Füssen, A8 Stuttgart-München-Salzburg en de A9 Neurenberg-München.  In Zwitserland is het grootste knelpunt de St. Gotthardtunnel (A2) richting het zuiden. De wachttijd kan daar oplopen tot meer dan drie uur. In Oostenrijk is de meeste vertraging op de B179 tussen Füssen en Reutte. 

Categorie:
Provincie: