woensdag, 31. mei 2017 - 15:35 Update: 31-05-2017 19:35

'Trump laat mogelijk klimaatverdrag Parijs klappen'

'Trump trekt zich terug uit klimaatverdrag Parijs'
Den Haag

Amerikaanse president Donald Trump trekt zijn land terug uit het klimaatverdrag van Parijs. Dat zeggen twee goed ingevoerde bronnen tegen de Amerikaanse nieuwssite Axios.

Milieuorganisaties, zowel in binnen als in het buitenland reageren geschokt op het besluit van Trump. Milieudefensie in Nederland vindt het slecht nieuws voor de wereld.

Directeur Donald Pols van Milieudefensie zegt hierover: "Dit is geen verrassing, maar het blijft in en in triest. Dit is slecht nieuws voor de wereld. "In Amerika zullen de staten nu een tandje bij moeten zetten voor het klimaat. Californië laat zien hoe dat kan. Voor Europa is dit een extra reden om versneld, echt werk te maken van de strijd tegen klimaatverandering. Het is tijd om te stoppen met navelstaren, iedereen moet aan de bak. Zo is 'Parijs' ook bedoeld. De koplopers die nu de nieuwe groene banen creëren zijn de winnaars van de toekomst. Mijn boodschap voor de onderhandelaars in Den Haag: maak werk van de toekomst van Nederland en voorkom dat we straks ook op dat punt onderaan het Europese lijstje bungelen."

Categorie:
Provincie: