donderdag, 8. juni 2017 - 19:43 Update: 08-06-2017 20:07

Man veel geld kwijt na diefstal pinpas Heemraadsingel in Rotterdam

Man veel geld kwijt na diefstal pinpas Heemraadsingel in Rotterdam
Foto: Politie
Rotterdam

Een man wordt slachtoffer van diefstal van zijn portemonnee terwijl hij nietsvermoedend aan het werk is in een woning aan de Heemraadssingel in Rotterdam. Als hij de vermissing ontdekt en zijn pinpas blokkeert is het al te laat: dan is er al een groot geldbedrag van zijn rekening afgeschreven.

 In een eerdere uitzending van Bureau Rijnmond toonden we foto's van de verdachte. Nu laten we ook bewegende beveiligingsbeelden zien van de verdachte die rustig aan het shoppen is met de pinpas van een ander. Hopelijk leidt dit tot herkenning van de verdachte.

Het slachtoffer is op 27 maart al vroeg aan het werk in een woning aan de Heemraadssingel in Rotterdam. Even voor 9.00 uur gebruikt hij zijn pinpas bij een parkeerautomaat op de hoek van de Heemraadssingel met de Graaf Florisstraat. Het valt hem op dat vlak achter hem een man en een vrouw staan te wachten. Na het betalen stopt hij zijn pas terug in zijn portemonnee, en die in zijn jaszak. Daarna legt hij zijn jas in het pand en gaat weer aan het werk.

Als hij om 13.50 zijn portemonnee wil pakken, merkt hij dat die verdwenen is. Na een vruchteloze zoektocht door het pand blokkeert hij gelijk de pas. Het blijkt te laat. In de tussentijd is de pas al in verschillende winkels aan de Lijnbaan en bij een pinautomaat aan de 1e Middellandstraat gebruikt,en is een groot geldbedrag verdwenen. Daarbij is zijn pincode gebruikt, die ergens moet zijn afgekeken. Mogelijk weet het stel dat die ochtend achter hem stond daar meer van.

Vragen

Gelukkig zijn er goede camerabeelden van de verdachte die met zijn pas pint in een winkel en bij het pinautomaat van de bank. Mensen die deze man op de beelden herkennen, of andere informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek, worden gevraagd contact op te nemen met de politie

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: