vrijdag, 14. juli 2017 - 19:06 Update: 14-07-2017 19:30

Staatssecretaris van Onderwijs verbaasd over boete klassenfoto

Staatssecretaris van Onderwijs verbaasd over boete klassenfoto
Foto: Archief EHF
Den Haag

Dat de rechter een school 500 euro laat betalen aan ouders van islamtische leerlingen omdat de school per ongeluk de fotograaf gepland had op de dag van het Offerfeest.. Sander Dekker staatssecretaris van Onderwijs is er heel verbaasd over.

Tegen de NOS zegt Dekker: 'Ik moest mijn wenkbrauwen ophalen toen ik de uitspraak van de rechter hoorde. Ik kan mij voorstellen dat de school er nog eens naar laat kijken.' Dekker houdt er rekening mee dat de school in hoger beroep gaat.

Maandag oordeelde rechter dat de Maria Montessorischool een schadevergoeding van 500 euro moet betalen. De school wist dat twee islamitische kinderen vrij zouden nemen op de geplande dag, vanwege het Offerfeest, maar de directie laat weten dat de afspraak niet kon worden verzet en dat alles is gedaan om de nadelen weg te nemen.

De moeder van de kinderen stapte naar de rechter en eiste tienduizend euro. De kantonrechter vond dat te veel, maar was wel van oordeel dat de school onderscheid tussen leerlingen had gemaakt. Dat is in strijd met de Algemene wet gelijke behandeling. Dekker over het verloop van de zaak: 'Dan praat je het uit en ga je niet onmiddellijk naar de rechter.'