dinsdag, 18. juli 2017 - 16:07 Update: 19-07-2017 8:49

Teunis Z., verdachte doodsteken zwangere vriendin aangehouden

Verdachte dodelijke steekpartij Lopik laat boodschap achter op Facebook
Foto: Facebook
Lopik

De politie heeft dinsdagavond de 41-jarige Teunis Z. uit Lopik aangehouden. Hij werd gevonden in het bos nabij Linschoten waar hij vanmorgen werd gezien en aan de politie wist te ontkomen.

Hoog zwangerevriendin dood gestoken

Maandagavond werd de 34-jarige hoogzwangere Charlotte Vlooswijk-Zwezerijnen zwaargewond aangetroffen voor de woning aan de Lekdijk Oost in Lopik. Zij bleek neer te zijn gestoken door haar vriend Teunis. Charlotte en haar ongeboren kind overleefden de steekpartij niet. Omdat het vermoeden bestond dat Teunis nog in de woning was, werd een arrestatieteam de woning in gestuurd. Hij bleek te zijn ontkomen met zijn auto.

Linschoterbos

Dinsdagmorgen zag met Teunis omstreeks 11.00 uur op een bospad nabij het bos in Linschoten. Direct werd de omgeving afgezet en begon men een klopjacht. In de middag werd de grijze Audi A4 van Teunis aangetroffen in het bos. Deze is in beslag genomen voor onderzoek.

Zoektocht

Het bos werd minutieus afgezocht door agenten te paard, mobiele eenheid en een helikopter. Rond 18.30 uur werd Teunis Z. in het bosperceel gevonden en aangehouden.

Toedracht

De toedracht van het incident zou volgens Teunis Z. komen doordat zijn vriendin hem zwart maakte, leugens verspreidde en hem zijn kind wilde ontnemen. Dit meldde hij gisteren in een Facebookbericht die inmiddels is verwijderd. Buurtbewoners melden dat het al enige tijd niet goed ging tussen Teunis en Charlotte. Zij zou niet meer in de woning wonen. Wat zij maandagavond bij de woning deed is niet bekend. 

Kind

De vrouw laat een drie jarig kind achter die ze al had uit een eerdere relatie. De vader van het meisje zou al enige tijd geleden overleden zijn.