donderdag, 20. juli 2017 - 10:24 Update: 20-07-2017 14:25

Verdachte schietincident Thialf is in Spanje aangehouden

Verdachte schietincident Thialf aangehouden
Foto: Bon
Heereveen

De Spaanse politie heeft woensdag 19 juli op verzoek van de recherche een 57-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot moord op Bert Jonker. Dit naar aanleiding van het schietincident van 7 januari 2017 bij het Thialf stadion in Heerenveen.

Onderzoek

De recherche is direct een onderzoek gestart en al snel was de identiteit van de verdachte bekend. Uit aanwijzingen bleek dat de verdachte zich in het buitenland zou bevinden. Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd de verblijfplaats bekend waarop op verzoek van de recherche in Nederland de verdachte is aangehouden door de Spaanse politie in de omgeving van Barcelona. Mede door de inzet van het Nederlandse en Spaanse FAST-team is deze aanhouding tot stand kunnen komen. Het onderzoeksteam is in afwachting van zijn uitlevering, zodat hij in Nederland gehoord en berecht kan worden.

Slachtoffer

Bert Jonker, directeur van ingenieursbureau Clafis en voorzitter van de businessclub van Thialf, werd die avond op het parkeerterrein van ijsstadion Thialf in Heerenveen in zijn hand geschoten.

Een zakelijk conflict zou de aanleiding zijn van de schietpartij. Op het parkeerterrein kreeg Jonker ruzie met een nog onbekend persoon. Daarbij raakte ook zijn Tesla beschadigd. 

Jonker was bij het horen van de aanhouding blij en opgelucht. Hij sprak de wens uit dat het recht zijn beloop krijgt. 

Categorie:
Blik op 112: