donderdag, 20. juli 2017 - 20:10 Update: 20-07-2017 20:54

Teunis Z. bekent doodsteken vriendin

Teunis Z. bekent doodsteken vriendin
Foto: Archief EHF
Lopik

Teunis Z. heeft bekend dat hij maandagavond zijn hoogzwangere vriendin heeft doodgestoken in Lopik. Dit maakt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend.

Omdat ook het ongeboren kind om het leven kwam bij de steekpartij, beschuldigt het OM Teunis Z. ook van moord op het ongeboren kind. De advocaat van Teunis Z., Christiaan Vingerling, zegt dat de 41-jarige man veel emotie en berouw toont, zo meldt RTL Nieuws. Vingerling: 'Hij beseft wat er gebeurd is, hij lijdt daar erg onder.' Toen de man besefte wat hij gedaan had, wilde hij niet meer verder leven en deed hij een zelfmoordpoging.

Volgens Vingerling heeft Z. bij de politie na zijn arrestatie één keer een verklaring afgelegd en daarin gezegd dat hij zijn daad in een opwelling  heeft gepleegd, zo weet het AD. De raadsman laat weten dat Z. meeleeft met de nabestaanden vooral met het dochtertje van het slachtoffer. De 34-jarige vrouw laat uit een eerdere relatie een kind van vier achter. De vader van het meisje overleed in 2013 aan een ongeneeslijke ziekte, zo meldt de krant.

Na zijn daad vludhtte Z. voor de politie. Maar die konden Z. na een klopjacht aanhouden in het Linschotense Bos. De man wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Categorie:
Provincie: