dinsdag, 25. juli 2017 - 9:06 Update: 25-07-2017 9:08

Scannen naar gestolen auto's rondom bedrijventerreinen in Utrecht

Scannen naar gestolen auto's rondom bedrijventerreinen in Utrecht
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Om criminaliteit op bedrijventerreinen een halt toe te roepen worden in Utrecht alle kentekens van passerende voertuigen op vrijwel alle toegangswegen gescand en gecontroleerd in het VbV - Vermiste Auto Register.

Op het moment dat het voertuig als vermist of gestolen staat gesignaleerd ontvangt de centralist van Spyke Security direct een melding en zet deze voor opvolging door naar politie Midden Nederland. Om het voertuig niet uit het oog te verliezen wordt er door Spyke Security een surveillanceauto ingezet tot het moment dat de politie ter plaatse is om het voertuig en verdachte(n) staande te houden.

Succesvolle aanpak 

Een gestolen auto op een bedrijventerrein betekent onraad en is een voorbode van problemen. Door deze snelle aanpak kunnen vele vormen van criminaliteit voorkomen worden. Uit de praktijk blijkt dat deze samenwerking zijn vruchten afwerpt: er zijn al een aantal heterdaad aanhoudingen verricht en daarnaast maakt het Openbaar Ministerie in haar onderzoek gebruik van de veiliggestelde beelden.

Voor alle partijen is deze aanpak succesvol: vervolgcriminaliteit wordt mogelijk voorkomen.  Dit zorgt voor schadelastreductie voor verzekeraars en daarnaast wordt ook nog eens de pakkans van criminelen vergroot.   

U-Safe, Spyke Security en Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit hebben begin deze maand een samenwerkingsovereenkomst getekend voor acht bedrijventerreinen (Woonboulevard - Cartesius - Business Eiland – Lage Weide– Papendorp - Nieuw Overvecht - Oudenrijn en Rijnsweerd). 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: