donderdag, 31. augustus 2017 - 14:41

DNA-spoor leidt naar overleden verdachte van misdrijf Rubensstraat

DNA-spoor leidt naar overleden verdachte van misdrijf Rubensstraat
Foto: Politie
Rotterdam

Agenten troffen na een melding op zondag 13 augustus om 14.30 uur het lichaam aan van een 60-jarige man in een parkeergarage aan de Rubensstraat. Mede door DNA-onderzoek is vastgesteld dat een 20-jarige man uit Den Haag verantwoordelijk is voor de dood van het slachtoffer. De 20-jarige verdachte kwam in de avond van 13 augustus te vallen van het dak van een gebouw in de Schoolstraat. Hij overleed kort daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Agenten kregen die zondag de melding dat er een dode man was aangetroffen in een parkeergarage aan de Rubensstraat. De politie stelde vast dat de 60-jarige man slachtoffer was geworden van een misdrijf. Direct werd er onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart.

Onderzoek

De afgelopen weken heeft de recherche intensief onderzoek gedaan naar de toedracht van het misdrijf. Het slachtoffer is door meerdere klappen met een zwaar voorwerp om het leven gebracht. Tijdens het onderzoek werden onder andere getuigen gehoord en camerabeelden uit de omgeving van de Rubensstraat bekeken. Ook werden bebloede kleding en andere goederen onderzocht die door oplettende gemeentewerkers tijdens hun werk in Den Haag  in een vuilcontainer werden aangetroffen. 

Schoolstraat

Op zondag 13 augustus kregen agenten de melding dat een persoon zich verdacht ophield op het dak van een gebouw aan de Schoolstraat. Agenten namen poolshoogte in de Schoolstraat en zagen een man op het dak. Het leek erop dat hij probeerde naar een gebouw aan de overkant van de straat te springen. Dit mislukte waardoor hij naar beneden viel en zwaargewond raakte. Ter plaatse hebben hulpdiensten hem gereanimeerd. Vervolgens werd hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.

DNA-onderzoek

De politie heeft op basis van DNA-onderzoek, meerdere camerabeelden en het overige rechercheonderzoek vastgesteld dat de man die op 13 augustus van een dak in de Schoolstraat te vallen kwam, dezelfde is als de man die uren daarvoor een 60-jarige man in een parkeergarage aan de Rubensstraat om het leven bracht. Op een kledingstuk van de 20-jarige man werden bloedsporen aangetroffen, die van het 60-jarige slachtoffer uit de Rubensstraat bleken te zijn. De nabestaanden van zowel de 60-jarige als de 20-jarige man zijn hiervan op de hoogte gebracht door de politie.

Er loopt nog een onderzoek naar de achtergronden van de 20-jarige man en zijn mogelijke motieven. Een toxicologisch onderzoek maakt daarvan deel uit. Op dit moment heeft de politie geen aanwijzingen dat de 60-jarige en de 20-jarige man elkaar kenden. Evenmin zijn er andere betrokkenen in beeld. Op basis van de resultaten van het onderzoek lijkt er sprake te zijn van een willekeurig slachtoffer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: