dinsdag, 5. september 2017 - 11:48 Update: 05-09-2017 11:49

Aanhoudingen in onderzoek overleden vrouw Loosduinen

Foto van pinpas ABNAMRO | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De recherche hield dinsdag 5 september om 8.50 uur in een woning in Den Haag een 43-jarige man en een 34-jarige vrouw aan. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van een 85-jarige vrouw.

Agenten troffen vrijdag 30 juni om 12.40 uur na een melding in een woning in de Louis Davidsstraat de 85-jarige bewoonster overleden en onder verdachte omstandigheden aan. Uit sectie en onderzoek bleek dat de vrouw door een misdrijf is overleden. Een team grootschalige opsporing (TGO), een rechercheteam onder leiding van een officier van justitie, startte direct onderzoek.

Onderzoek

Forensische experts deden vervolgens onderzoek in en om de woning en rechercheurs hoorden getuigen bij een buurtonderzoek. Via de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht vroeg het rechercheteam aandacht voor deze zaak. Kijkers konden in de uitzendingen beelden zien van een persoon die na het overlijden van het slachtoffer meerdere keren pinde met haar pinpas. Daarnaast toonden de opsporingsprogramma’s sieraden van het slachtoffer die ook weggenomen waren uit haar woning. Na deze uitzendingen kwamen verschillende tips binnen die de recherche meenam in het onderzoek.

Identiteit verdachten

Uit het rechercheonderzoek kwam de identiteit van de nu aangehouden verdachten naar voren. De verdachten zitten vast en zitten in ‘volledige beperkingen’. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het rechercheteam hoort momenteel de verdachten en onderzoekt de betrokkenheid van deze verdachten bij het overlijden van de 85-jarige vrouw.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):