dinsdag, 5. september 2017 - 22:07 Update: 05-09-2017 22:16

Spaanse politie houdt verdachte dodelijk steekincident Utrecht aan

Utrecht/Spanje

De Spaanse politie heeft afgelopen maandag de 34-jarige man aangehouden die werd gezocht als verdachte van een dodelijk steekincident in Utrecht aan de Wijnesteinlaan op 3 mei van dit jaar. Dit heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt.

Nationale Opsporingslijst

De verdachte werd op maandag 4 september bij een politiecontrole in Spanje gecontroleerd en aangehouden, omdat hij op de Nationale Opsporingslijst stond. Na verificatie van zijn identiteit kon vandaag met zekerheid worden vastgesteld dat het gaat om de gezochte verdachte. Hij zit nog in Spanje, maar zal worden uitgeleverd aan Nederland. De verdachte is van de Nationale Opsporingslijst gehaald en ook de beloning van het Openbaar Ministerie is ingetrokken. 

Luel neergestoken op straat

Die woensdagochtend 3 mei werd de 18-jarige Luel op straat neergestoken. Toegesnelde hulp mocht niet meer baten. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis. De recherche startte direct een groot onderzoek. 

Actief gezocht

Daarbij werd de afgelopen maanden actief gezocht naar een 34-jarige man die als verdachte werd aangemerkt. Op meerdere plekken werden de afgelopen maanden huiszoekingen verricht. Ook is er gezocht naar het steekwapen dat nog steeds niet is gevonden.

Categorie:
Provincie: