woensdag, 6. september 2017 - 16:40 Update: 06-09-2017 16:43

Celstraf voor stelen en vernielen reuze badeend

Celstraf voor stelen en vernielen reuze badeend
Foto: freeimages.com
Den Haag/Gouda

Woensdag heeft een 45-jarige man uit Gouda van de politierechter acht weken celstraf gekregen, waarvan zes weken voorwaardelijk, voor diefstal en vernieling van een polyester badeend op 23 juni van dit jaar bij café De Goudse Eend in die plaats. 'Ook moet hij de caféhouder een schadevergoeding betalen van 740,- euro', zo laat de rechtbank Den Haag woensdag weten.

Camerabeelden

Camerabeelden laten zien hoe de man in de vroege ochtend van vrijdag 23 juni door de terrasafzetting van het café heen breekt en de grote, gele polyester eend van circa 1 meter hoog meeneemt. De eend werd later zwaar beschadigd teruggevonden op de Goudse Turfmarkt.

Laconiek

De verdachte – een bekende van de politie met een alcoholprobleem – was snel opgespoord. Hij bekende het feit maar deed daar nogal laconiek over. De politierechter dacht daar anders over. Hij veroordeelde de man tot acht weken cel waarvan zes weken voorwaardelijk.

Leefstijltraining

Als voorwaarden besloot de politierechter tot reclasseringstoezicht en een leefstijltraining. Als de man zich daar niet aanhoudt, gaat hij alsnog zes weken de cel in. Ook moet hij van de politierechter de caféhouder een schadevergoeding van 740,- euro betalen voor vernieling van de eend en de terrasafzetting.

Categorie:
Provincie: