maandag, 11. september 2017 - 21:57 Update: 12-09-2017 8:06

Vrijdag Nationale actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’

Vrijdag Nationale actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’
Foto: Min. Defensie / Gerben van Es
Den Haag

Vrijdag 15 september vindt de nationale actiedag plaats om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan 'Irma' op Sin Maarten in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. 'Het doel van de actie is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers via Giro 5125', zo laat het Rode Kruis maandag weten.

Giro 5125

Verschillende radiozenders en televisieprogramma’s besteden deze komende week uitgebreid aandacht aan Giro 5125 voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten. Onder andere NPO, RTL en SBS zetten zich in voor ‘Nederland helpt Sint-Maarten’. 

Speciale uitzending

Vrijdagavond is er een speciale uitzending op NPO1. Van 21:20 tot 22:10 doet presentator Art Rooijakkers live verslag vanuit het actiecentrum. Hij schakelt naar inzamelacties in heel het land en naar Sint Maarten.

Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur van de NPO: 'Onze medebewoners op Sint-Maarten verdienen alle mogelijke steun en aandacht. Daarom steunen wij de actie. Via al onze kanalen informeren we Nederlanders over de situatie op Sint-Maarten en de andere eilanden, en over de initiatieven om te helpen.'

Zelf een actie opzetten?

Iedereen kan in actie komen voor Sint Maarten. Meld je actie bij het Rode Kruis aan en haal zo veel mogelijk geld op!

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: