dinsdag, 12. september 2017 - 18:57 Update: 12-09-2017 19:16

Verdachte (26) aangehouden voor dubbele liquidatie Zoetermeer

Verdachte (26) aangehouden voor dubbele liquidatie Zoetermeer
Foto: Archief FBF
Amsterdam/Zoetermeer

Dinsdagmiddag heeft een arrestatieteam van de politie rond 14.30 uur een 26-jarige Amsterdammer in Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in Zoetermeer op 25 april. 'Het onderzoek naar mogelijke andere verdachten is nog in volle gang', zo meldt de politie dinsdag.

Vader en zoon geliquideerd

Op dinsdag 25 april werden vader en zoon René en Renéetje van Doorn in hun auto op een parkeerplaats aan de Edisonstraat door een onbekende schutter om het leven gebracht. Op camerabeelden is de verdachte tijdens het misdrijf in beeld.

Wachten in BMW

Op de parkeerplaats stonden die dinsdag de twee verdachten, de schutter en de bestuurder van de vluchtauto, in een BMW ruim 25 minuten te wachten op het moment dat vader en zoon kwamen aanrijden. De slachtoffers zouden gaan sporten en parkeerden hun auto bij de sportschool. Op dat moment kwam de verdachte op de auto aflopen en bracht hij ze met een vuurwapen om het leven. Hierna rende hij terug naar de BMW die al klaar stond om weg te rijden.

Signalement

De verdachte van de liquidatie heeft een licht getinte huidskleur en is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 28 en 35 jaar, hij is ongeveer 1.80m lang en heeft een stevig postuur. Zijn haar is donker en krullend en hij had die dag een ongeschoren gezicht. Op de beelden is te zien dat hij na de liquidatie weg rent en dat zijn been bij iedere pas een aparte beweging maakt. Het lijkt net alsof hij daar niet goed op kan staan. 

De bestuurder van de BMW heeft een licht getinte huidskleur en is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Zijn leeftijd is tussen de 20 en 25 jaar oud, hij heeft donker haar en een slank postuur.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: