donderdag, 14. september 2017 - 21:36 Update: 14-09-2017 21:39

Zoektocht naar vuurwapens in Kostverlorenvaart dodelijk schietincident

Zoektocht naar vuurwapens in Kostverlorenvaart dodelijk schietincident
Foto: Politie Amsterdam-Amstelland
Amsterdam

Donderdag heeft de Amsterdamse recherche in het kader van het onderzoek naar het dodelijk schietincident in De Clercqstraat in mei 2015 gezocht naar vuurwapens in de Kostverlorenvaart. 'Bij het fatale schietincident in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 mei 2015 kwam de 25-jarige Youssef El Kahtaoui om het leven', zo meldt de politie donderdag.

Sishalounge

Kort na middernacht kwamen twee mannen, die een donkere huidskleur hadden, op een scooter aanrijden bij een Sishalounge. Beide mannen stapten naar binnen en waren in het bezit van vuurwapens. Binnen gebeurde er vervolgens iets dat nog altijd onderwerp van onderzoek is. Het gewapende duo verliet heel snel de zaak, waar het latere slachtoffer iets verderop uit een auto stapte. 

Kogelregen

Eén van de gewapende mannen schoot met een aanvalsgeweer op de uitgestapte man. Die had geen schijn van kans in de kogelregen, hij overleed ter plaatse. De kogels waren zelfs in een passerende tram met passagiers terechtgekomen. Het is een wonder dat er geen passagiers of andere voorbijgangers geraakt zijn. Na het schietincident reden de schutter en zijn maat op een zwarte motorscooter, vermoedelijk een Beverly 500, weg in de richting van de Elisabeth Wolffstraat.

Achtergrondinformatie

Het onderzoeksteam wil nog heel graag met mensen spreken die in de Sishalounge aanwezig waren toen de gewapende mannen naar binnen liepen en met wie nog geen contact is geweest. Daarnaast zoekt de recherche naar getuigen die de verdachten op deze bewuste scooter hebben zien rijden in de omgeving van het Bellamyplein,  Bellamystraat en de Kostverlorenkade. Mensen die informatie hebben over deze ernstige zaak wordt ook gevraagd contact op te nemen met de politie. Zij kunnen contact opnemen via 0900 8844. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: