vrijdag, 15. september 2017 - 12:53 Update: 15-09-2017 21:29

Woning vol wapens en munitie uit WO II

Woning vol wapens en munitie uit WO II
Foto: Politie
Grubbenvorst

Naar aanleiding van een aangetroffen hennepkwekerij is de politie aan de Lijndrijver bij een buurtonderzoek gestuit op een pand met meerdere vuurwapens en munitie. Het gaat mogelijk om een verzameling van WOII goederen.

Er is op dit moment onderzoek door politie en de Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) gaande in de betreffende woning. Het perceel is afgezet en er is politiebewaking aanwezig. Er is geen sprake van directe gevaarzetting voor de omgeving.

Hennepkwekerij opgerold

Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie donderdag bij een woning aan de Lijndrijver een hennepkwekerij aangetroffen. In twee ruimtes van de woning troffen agenten rond de 215 hennepplanten aan. Een persoon is aangehouden. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er was sprake van diefstal van elektriciteit.

Buurtonderzoek

Agenten die donderdagochtend een buurtonderzoek instelden troffen bij een andere woning in de straat vervolgens een grote verzameling van WOII relikwieën aan. Medewerkers van de politie en de Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) hebben donderdagavond een eerste verkenning gedaan in het pand. In overleg is besloten om op vrijdag de goederen nader te onderzoeken. Het pand is gedurende de nacht bewaakt.

Onderzoek in de woning

Het pand zal vandaag allereerst door politie en de EODD op zorgvuldige wijze van boven tot beneden worden doorzocht. De experts maken een selectie tussen objecten die in strijd zijn met de wetgeving van de wet wapens en munitie. De eventuele objecten die in strijd zijn met de wetgeving worden vervolgens fotografisch vastgelegd, geanalyseerd en vervolgens afgevoerd door de EODD.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: