zondag, 17. september 2017 - 21:01 Update: 17-09-2017 21:54

'Rivierkreeft' in toiletpot blijkt giftige schorpioen

'Rivierkreeft' in toiletpot blijkt giftige schorpioen
Foto: Dierenambulance Alphen
Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn werd zaterdag een opmerkelijke ontdekking gedaan toen er in de toiletpot een echte schorpioen werd aangetroffen. In eerste instantie werd nog gedacht dat het om een rivierkreeft ging maar voor de zekerheid werd de dierenambulance erbij geroepen.

Europese zwarte schorpioen

Deze zagen al snel dat het geen rivierkreeft betrof meer een heuse schorpioen die werd herkend aan de angel. De dienrenambulance heeft vervolgens Pret Rep, een specialist op het gebied van reptielen en uitheemse diersoorten, ingeschakeld en deze identificeerde het dier en wisten dat het om Euscorpius flavicaudis, een Europese zwarte schorpioen ging, een Europese soort die hoogstwaarschijnlijk uit Frankrijk is 'meegelift'. 

Gevangen

De heldhaftige dames van de dierenambulance hebben hem zorgvuldig afgevangen en er is direct contact met Pret met Rep geweest. De deskundige van Pret met Rep wist aan de hand van een foto en beschrijving direct dat het om een giftig exemplaar gaat en hebben het dier direct opgehaald om verder voor hem zorgen.

Categorie:
Provincie: