woensdag, 20. september 2017 - 10:18 Update: 20-09-2017 11:27

Tilburgse wurgt agent bijna met nekklem, nadat vriend wordt aangesproken

Vrouw legt nekklem aan bij agent nadat vriend wordt aangesproken
Foto: Archief FBF.nl
Tilburg

Een overlastmelding leidde in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 september tot aanhoudingen met verzet op de Lannerstraat. De politie hield drie Tilburgers, twee mannen (23 en 24 jaar) en een vrouw (23 jaar) aan.

De agenten kregen rond 00.05 uur een melding van jeugdoverlast. Op de Lannerstraat troffen zij een auto aan met daarin een aantal personen. Een agent sprak de inzittenden aan vanwege de melding, waarop een van hen direct een recalcitrante houding aannam. Deze 24-jarige man stapte op een gegeven moment uit de auto en ging zeer dicht tegenover de agent staan. De agent verzocht de man afstand te nemen, maar hij deed dit niet. Op het moment dat de agent ruimte creëerde door de man op afstand te duwen, werd hij door de 23-jarige vrouw vastgegrepen. Zij riep hierbij dat haar vriend niet aangeraakt mocht worden. 

Verwurging

De vrouw en man raakten vervolgens met een van de agenten in gevecht. Hierbij werd de agent door de vrouw in een nekklem gehouden, waardoor de agent in ademnood kwam. Hiernaast probeerde zij haar vingers in de ogen van de agent te prikken. Tijdens het gevecht vielen de verdachten en agent op de grond. Hierop werd pepperspray ingezet, waarna beiden werden aangehouden.

Belediging

Een van de inzittenden schold vervolgens de agenten uit. Deze 23-jarige verdachte werd hierop aangehouden. Hij bleek ook een kleine hoeveelheid harddrugs op zak te hebben. Deze zijn in beslag genomen.

Allen zitten vast voor verder onderzoek.

 

 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: