zaterdag, 23. september 2017 - 17:43 Update: 24-09-2017 10:14

1500 handtekeningen tegen Halsema als burgemeester van Amsterdam

1500 handtekeningen tegen Halsema als burgemeester
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In Amsterdam gaan geruchten dat Femke Halsema kandidaat is als nieuwe burgemeester. Schijnbaar zit niet iedereen daar op te wachten want een Amsterdammer is een petitie gestart om Halsema uit de Stopera te houden.

Nu burgemeester Eberhard van der Laan zich deze week heeft ziek gemeld, is het de vraag of er een de waarnemend burgemeester komt tot de nieuwe verkiezingen en wie dat dan wordt. 

Nieuwe burgemeesters in de hoofdstad hadden bijna altijd een PvdA-achtergrond, maar nu die partij flink aan zetels heeft moeten inleveren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vinden kenners dat nu de partijen D66 of GroenLinks aan zet zijn om een burgemeesterskandidaat te leveren.

Geruchten gaan nu dat door GroenLinks Halsema naar voren wordt geschoven. Een Amsterdammer startte daarop een petitie die moet voorkomen dat Halsema burgemeester kan worden. De opsteller van de petitie vreest dat Halsema opkomt voor de hele planeet, in plaats van voor de stad.

Volgens de stadszender At5 is de petitie al meer dan 1500 keer getekend. Sommigen hebben ook een motivatie achtergelaten.

Categorie:
Provincie: