donderdag, 28. september 2017 - 20:05 Update: 28-09-2017 21:28

Burgemeester Aboutaleb laat onderzoek doen naar seksueel geweld in Rotterdams uitgaansleven

Politie en OM doen onderzoek naar seksueel geweld in Rotterdams uitgaansleven
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb heeft aan de gemeenteraad van Rotterdam laten weten dat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek zijn gestart naar de omvang van seksueel geweld in het Rotterdamse uitgaansleven. Dit schrijft RTV Rijnmond donderdag.

Zo werd Club Vie tijdelijk gesloten, nadat een aantal vrouwen aangifte had gedaan van seksueel misbruik door bezoekers van de club. Maar er was volgens de rechter onvoldoende juridische grond om de club te sluiten en het vermeende misbruik zou niet in de club hebben plaatsgevonden.

Topje van ijsberg

Leefbaar Rotterdam denkt dat er wel wat aan de hand is en heeft tijdens de raadsvergadering vragen gesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen in Club Vie. Tanya Hoogwerf, raadslid voor Leerbaar Rotterdam, denkt dat de gebeurtenissen in Club Vie  'slechts het topje van de ijsberg is' en zegt tegen de lokale omroep: 'Het lijkt me stug dat dit alleen bij Club Vie heeft plaatsgevonden. Er moet daarom meer gebeuren dan alleen een onderzoek.' Hoogwerf wil dat het makkelijker wordt om een anonieme melding te maken en wil ' naar andere mogelijkheden zoals female parking, waar alleen vrouwen mogen parkeren'.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: