maandag, 2. oktober 2017 - 8:25 Update: 02-10-2017 8:27

Milieuorganisatie Greenpeace start petitie omdat Coca-Cola de zee flest

Milieuorganisatie Greenpeace start petitie omdat Coca-Cola de zee flest
Foto: Greenpeace
Amsterdam

Milieuorganisatie Greenpeace is een online petitie gestart tegen Coca-Cola. De frisdrankgigant wordt hierin opgeroepen te stoppen met het produceren van flessen die gemaakt zijn van wegwerpplastic.

Walvissen, schildpadden, vogels en andere zeedieren worden bedreigd door miljarden plastic flesjes en doppen, zoals die van Coca-Cola. Heb je ook schoon genoeg van de plastic soep? Eis dan nu dat deze frisdrankgigant zijn plastic voetafdruk drastisch vermindert.

Er bevindt zich al 150 miljard kilo plastic zwerfafval in onze oceanen. En elk jaar komt daar ruim 12 miljard bij. Dat is een vrachtwagen vol plastic flessen, doppen, tasjes en andere troep per minuut! En terwijl jij je afval netjes recyclet, produceren bedrijven zoals Coca-Cola alleen maar meer nieuw wegwerpplastic.

''Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de plastic soep niet nóg groter wordt. Eis daarom van Coca-Cola dat het wegwerpplastic uitfaseert en investeert in alternatieven voor plastic. Ook moet het zich niet langer verzetten tegen oplossingen als statiegeld: meer recycling en hergebruik zijn cruciaal om onze oceanen te redden'', aldus Greenpeace. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):