maandag, 2. oktober 2017 - 16:23 Update: 02-10-2017 19:50

Jongen (17) verdacht van misbruik paard

Jongen (17) aangehouden na verdachte situatie paardenstal Hoorn
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hoorn

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Hoorn aangehouden die zich verdacht ophield rond een paardenstal aan de Middelweg. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Melding verdachte situatie

De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01:15 uur een melding binnen van een verdachte situatie bij een stal aan de Middelweg. Een onbekende zou zich op het terrein begeven.

Paard vastgebonden

De politie is direct ter plaatse gegaan en heeft de omgeving afgeblokt. In de directe omgeving van de stal werd een 17-jarige jongen uit Hoorn aangetroffen. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich en kon geen duidelijke verklaring geven voor zijn aanwezigheid. In de stal bleek een paard vastgebonden te zijn door een onbekende.

Camerabeelden

De 17-jarige jongeman werd aangehouden en overgebracht naar politiebureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. In verband met de verdachte omstandigheden in de stal, zijn meerdere sporen veiliggesteld en camerabeelden overgedragen aan de recherche. De recherche zet het onderzoek voort en de betrokkenheid van de aangehouden jongeman wordt onderzocht.

Misbruik

De stalhouder zegt tegenover de NOS dat bij de inbraak ook een paard van hem seksueel is misbruikt. Op camerabeelden is volgens de politie te zien dat het paard met touwen om zijn hals en benen was vastgebonden. Esteje zegt dat ook te zien is dat er een krukje achter het paard staat en dat er seksuele handelingen worden verricht.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: