maandag, 2. oktober 2017 - 17:09 Update: 02-10-2017 17:14

Celstraf voor Arnhemmer die ex stalkte en bedreigde

 Celstraf voor Arnhemmer die ex stalkte en bedreigde
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem

Een 54-jarige man uit Arnhem, die zich schuldig maakte aan stalking en bedreiging van zijn ex-vriendin uit Lievelde, is maandag door de rechtbank Arnhem veroordeeld tot een celstraf van 240 dagen, waarvan 126 voorwaardelijk. Dit heeft de rechtbank Arnhem maandagmiddag bekendgemaakt.

Voicemail

De man belde zijn ex-vriendin veelvuldig, probeerde haar te bellen of sprak haar voicemail in. De vrouw stuurde op 18 mei 2017 een brief naar haar ex-vriend waarin zij meedeelde dat zij op geen enkele wijze meer contact met hem wenste. De man is echter blijven bellen, haar voicemail blijven inspreken en WhatsAppberichten blijven sturen. 

Bedreigend

Toen de vrouw niet reageerde, werd de inhoud van zijn telefoongesprekken en berichten grimmig en zeer bedreigend. Ook heeft hij zeer intimiderende en vernederende berichten en foto’s op sociale media geplaatst. De man maakte hierdoor in een periode van ruim 3 weken in ernstige mate inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de vrouw.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Kijkend naar zijn psychische toestand houdt de rechtbank er rekening mee dat de Arnhemmer verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd. Hiervoor zou hij een behandeling moeten volgen om te leren anders om te gaan met emoties en, meer specifiek, met gevoelens van woede en krenking.

Bijzondere voorwaarden en schadevergoeding

De rechtbank vindt het van belang dat de man de geadviseerde behandeling en begeleiding zal volgen. Daarom worden er aan de voorwaardelijke gevangenisstraf voorwaarden verbonden. 

Behandeling

Zo moet hij een behandeling volgen, wordt hem verboden om drugs en alcohol te gebruiken en mag hij 3 jaar lang op geen enkele wijze contact opnemen met zijn ex-vriendin. Ook mag de man niet in haar woonplaats komen. Tot slot moet hij een schadevergoeding van 2.000 euro aan zijn ex-vriendin betalen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):