donderdag, 12. oktober 2017 - 15:05 Update: 12-10-2017 18:26

Politie en OM bevestigen vondst lichaam Anne Faber

Verdachte Michael P. (27) zaak Anne Faber blijft vastzitten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht/Zeewolde

Michael P., de 27-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dit heeft de rechtbank Midden-Nederland donderdagmiddag bekendgemaakt.

Voorgeleiding

P. werd vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland. Die besliste dat er op dit moment voldoende verdenking tegen de verdachte is om hem langer vast te houden.

Update politie 14.40 uur:

De politie heeft donderdagmiddag laten weten dat het onderzoek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde nog steeds aan de gang is. De politie is donderdag in dit nieuwe gebied begonnen te zoeken naar het lichaam van Anne Faber naar aanleiding van nieuwe informatie die woensdagavond laat in het onderzoek van de politie bekend is geworden. Deze informatie is ook de reden dat het zoeken op alle andere locaties is gestaakt.

Update 16.45 uur

De politie heeft donderdagmiddag een persmoment aangekondigd in het onderzoek rond Anne Faber. 'Het persmoment vindt plaats op het gemeentehuis Zeewolde', zo heeft de politie donderdagmiddag bekendgemaakt. 'Het persmoment op het gemeentehuis in Zeewolde is naar aanleiding van ontwikkelingen in het onderzoek naar vermissing van Anne Faber', aldus de politie.

Update 18.00 uur

Na 13 dagen onzekerheid is donderdagavond tijden een speciaal persmoment door de politie en het Openbaar Ministerie (OM) bevestigd dat donderdag in Zeewolde in de omgeving van het Nulderpad het lichaam van de 25-jarige vermiste Anne Faber is gevonden. De politie richt zich nu op het forensisch onderzoek ter plaatse en wanneer dit volledig is afgerond zal het lichaam van Anne worden onderzocht door het NFI waarna het zal worden overgedragen aan de familie. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: