woensdag, 25. oktober 2017 - 20:14 Update: 25-10-2017 22:08

Programma landelijke intocht Sinterklaas bekend

Programma landelijke intocht Sinterklaas bekend
Foto: Bert van den Berg
Dokkum

Zaterdag 18 november is de dag waarop heel Nederland kan zien hoe Dokkum Sinterklaas met al zijn Pieten ontvangt! Het belooft een waanzinnig feest te worden, wat eigenlijk al begint wanneer je de oude vestingstad binnenloopt. In de aanloop naar de live televisie-uitzending, die rond 12:00 uur begint, is er al volop vermaak en vertier in de stad. Zowel bij de vier toegangspoorten als langs de route van de optocht. En om helemaal niets te hoeven missen van het vijf kwartier durende live-verslag op TV, staan op verschillende centrale plekken in de stad grote schermen opgesteld.

Langs de route laten kinderen hun talenten zien aan de Sint en zijn pieten. Zo staat er op de Bontebrug een omvangrijk koor van 100 basisschoolkinderen uit Dongeradeel onder leiding van muziekschool Opus3 mooie Sinterklaasliedjes te zingen. Ook wordt er op het Sonnemapleintje (Hanspoort-Hogepol) gedanst door het team van Dance Factory Dokkum en doen stoere kids op De Bargemerk een survivalrun.

Zodra Sinterklaas rond 13:15 uur afscheid neemt van het publiek gaat het entertainmentprogramma in de binnenstad in alle hevigheid verder. Met verschillende muzikale optredens op het grote podium op de Markt, een 'meet & greet' met de Pieten bij de stadspoorten die persoonlijk afscheid nemen van de kinderen en een binnenstad vol muziek met onder andere het Pieten Dweilorkest en de Pieten Sambaband! Daarnaast is deze middag ook het Sinterklaashuis aan de Dijk 4 geopend. Hier kunnen kinderen een kijkje nemen in het 'verblijf' van Sinterklaas en (jong)volwassenen de tentoonstelling 'Wie komt er alle jaren' bezoeken.

Natuurlijk kun je die zaterdag tussen 12:00 en 13:15 uur thuis voor de TV alle prachtige beelden van de Landelijke Intocht bekijken. Wil je die dag een ultieme sfeervolle Sinterklaasbelevenis meemaken? Dan nodigt Dokkum je met trots uit om de hele middag naar de historische binnenstad te komen. We verwachten dat het erg druk wordt, dus kom op tijd en zoek één plekje uit waar je wilt gaan staan. We verklappen nog niet alles wat er die hele dag staat te gebeuren maar… 'O, kom er eens kijken'!

Categorie:
Provincie: