woensdag, 21. februari 2018 - 10:39 Update: 21-02-2018 11:33

Familie Ruud Lubbers 'bijzonder getroffen' door overweldigende belangstelling

Familie Ruud Lubbers bijzonder getroffen door overweldigende belangstelling
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De familie van oud-premier Ruud Lubbers is dankbaar voor alle condoleances en andere uitingen van medeleven na het overlijden van de staatsman.

Zijn weduwe Ria Lubbers in de media: 'Wat we hebben ondervonden aan steun, sympathie en medeleven, grenst aan het ongelooflijke. Die overweldigende belangstelling voor Ruud heeft ons, eerlijk gezegd, wel een beetje overvallen - en heel erg goed gedaan.' Inmiddels hebben bijna 1800 mensen op het condoleanceregister een boodschap nagelaten aan de nabestaanden. De familie laat weten alle medeleven als een erkenning te zien "voor wat Ruud Lubbers voor Nederland heeft betekend".

Ruud Lubbers overleed vorige week woensdag op 78-jarige leeftijd. Bij de herdenkingsdienst in de Rotterdamse Laurentius- en Elisabethkathedraal  die dinsdag werd gehouden waren de drie nog levende oud-premiers, Van Agt, Kok en Balkenende, aanwezig evenals enkele bewindslieden zoals burgemeester Aboutaleb, loco-burgemeester Joost Eerdmans en oud-burgemeester Bram Peper.  Verder waren er veel prominenten van Lubbers' partij het CDA.

Ruud Lubbers is begraven op de begraafplaats Laurentius in Crooswijk.