zaterdag, 24. februari 2018 - 13:49

Veel mis tijdens integrale controle op industrieterrein Tilburg

Veel mis tijdens integrale controle op industrieterrein Tilburg
Foto: Archief EHF
Tilburg

Gemeente, Belastingen en politie hebben vrijdagavond een integrale controle gehouden op het industrieterrein Kraaiven. In totaal werden 250 voertuigen gecontroleerd.

Op vrijdag 23 februari 2018 vanaf 19.30 uur tot na middernacht was het bedrijventerrein hermetisch afgesloten. Op de in- en uitvalswegen van het terrein stonden of motorrijders van de politie of ANPR voertuigen die alle kentekens scanden. 

ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition. De camera in de auto leest alle kentekens en geeft een signaal bij een hit. Er is dan iets mis met het kenteken of met de eigenaar van de auto. Verder onderzoek moet dan uitwijzen wat er is. Die onderzoeken werden gedaan op twee plaatsen, aan de Kraaivenstraat en aan de Zevenheuvelenweg. Op die locaties stonden mensen van de Belastingdienst, mensen van de Gemeente Tilburg en politieagenten die de auto’s en hun inzittenden controleerden.

Resultaten

In totaal werden 250 voertuigen en inzittenden gecontroleerd. Vier bestuurders hadden teveel gedronken en kregen daarvoor een proces-verbaal. Er werden een tiental bekeuringen voor verschillenden verkeersovertredingen uitgeschreven. De belastingdienst legde beslag op 29 voertuigen waarvan er daadwerkelijk 14 afgevoerd werden. Er werd meer dan 35.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. De gemeente kreeg in negen gevallen genoeg informatie om een onderzoek op te starten naar o.a. uitkeringsfraude

Categorie:
Provincie: