woensdag, 28. februari 2018 - 16:29 Update: 28-02-2018 22:29

Dure speedboot in beslag genomen door afpakteam

Dure speedboot van 40.000,- euro door afpakteam in beslag genomen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Drimmelen/Breda

Woensdag heeft het integraal afpakteam in een jachthaven in het Brabantse Drimmelen een exclusieve speedboot uit het duurdere segment in beslag genomen. Dit meldt de politie woensdag.

40.000,- euro

De boot stond op naam van een 23 jarige inwoonster uit Breda. De speedboot heeft een waarde van zo’n €40.000. De inbeslagname is uitgevoerd op verdenking van witwassen en in het kader hiervan is de 23-jarige verdachte aangehouden.

Jachthavens

Jachthavens zijn kwetsbaar voor ondermijnende criminaliteit zoals drugshandel en witwassen. Er is vaak sprake van een gebrek aan permanent fysiek toezicht. Mede tegen deze achtergrond is momenteel - in het kader van het verbreden van de éénoverheidsaanpak tegen ondermijning naar een brede maatschappelijke beweging - ondermijnende criminaliteit op en rondom recreatieve jachthavens een van de speerpunten. 

Samenwerking

Doel is om de jachthavens in dit kader een helpende hand toe te reiken. Er wordt samen met de sector gekeken naar innovatieve manieren om de weerbaarheid te vergroten, evenals de integrale samenwerking van de daarbij betrokken diensten te intensiveren. Hiernaast is het belangrijk dat gebruikers en personeel er bewust van zijn dat zij kunnen bijdragen bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Zo kunnen gebruikers van de haven anoniem melding maken via Meld Misdaad Anoniem 0800-0700. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):