donderdag, 8. maart 2018 - 10:01 Update: 08-03-2018 14:39

OM vervolgt zes mannen vanwege betaalde seks met jongen

OM vervolgt zes mannen vanwege seks met minderjarige jongen
Foto: Archief BON ter Illustratie
Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam wil elf mannen vervolgen die ervan verdacht worden – onafhankelijk van elkaar – tegen betaling seks te hebben gehad met een minderjarige jongen van rond de zestien jaar.

De verdachten zijn afkomstig uit Amsterdam en Amstelveen en variëren in leeftijd van 38 tot 61 jaar. De mannen zijn onafhankelijk van elkaar aangehouden tussen februari 2017 en eind juli 2017. Het opsporingsonderzoek is inmiddels afgerond.

Hoofdofficier

Een van de verdachten, Vincent L., werkte jarenlang bij het Openbaar Ministerie. Eerst was hij officier van justitie, maar in mei 2016 werd hij benoemd tot plaatsvervangend hoofdofficier bij het Functioneel Parket. 

De verdachten en hun advocaten hebben inmiddels de concept-tenlastelegging van de officier van justitie ontvangen. Zij hebben tot 1 april 2018 de gelegenheid om onderzoekswensen in te dienen bij de rechter-commissaris.

Zodra de eventuele aanvullende onderzoeken volledig zijn afgerond, kunnen de zaken op zitting worden gepland.

De zaak kwam destijds aan het licht toen de ouders van de jongen in januari vorig jaar berichten op de telefoon van hun zoon hadden gevonden. Zij stapte naar de politie en deden aangifte.

Categorie:
Provincie: